top of page

Om såpene

Alle såpene mine er basert på så naturlige ingredienser som mulig. Hovedbestandelen består av kokosolje, olivenolje, sjeasmør og castorolje . Jeg bruker også mest mulig naturlige eller i hvert fall ufarlige fargetilsettinger. Jeg får av og til spørsmål om jeg har såper til sensitiv hud - jeg bruker å si at i den grad du reagerer på såpene så kan det være de eteriske oljene som jeg bruker for at de skal lukte godt. Jeg legger meg alltid godt innenfor grensen av det som er anbefalt når jeg regner ut andelen av eteriske oljer. Likevel så kan enkelte reagere på dette, men spør meg, så kan jeg finne en såpe som ikke inneholder oljer som er kjent for å frembringe reaksjoner på sensitiv hud. 

Jeg bruker sheasmør i alle mine såper, fordi jeg selv synes det gir huden min fuktighet og det gir såpestykkene fasthet. Utover det lover jeg ikke annet enn at du blir god og rein av dem.

Jeg er så nøyaktig som mulig når jeg beskriver hva såpene er laget av, men siden de er håndlaget er det vanskelig å definere nøyaktig forhold i mellom oljene i de ferdige såpene. Men de er i hvert fall fri for mye av de skadelige giftstoffene som finnes i såpene du kjøper i butikken. Og de lukter godt :-))!

Mer om ingrediensene og prosessen finner du på Bloggen.

Ellers så er det bare å spørre i vei!

Om Jordnært

Nettsiden eies og drives av Siri Grøttjord

"Jeg bor på Viggja, en perle av ei bygd i Trøndelag. Med vakker utsikt, kjempestor hage og verdens vakreste katter ved navn Snap og Chat - og en mann som lever og ånder for motor. 
 

Selv har jeg alltid vært en kreativ sjel, og har drevet med hekling, scrapbooking og all slags puslerier i mange år. Å leve landlig, og se og lære av årets syklus har gitt meg et nytt perspektiv på hvordan alt henger sammen med alt.

Som så mange mange andre har jeg de siste årene blitt mer opptatt av hvordan man skal begrense forbruk, og minske bruken av kjemikalier og alt som er skadelig både for kloden og kroppen vår. Jeg synes det er utrolig artig å lære å lage ting vi bruker i hverdagen fra grunnen av på en ekte og naturlig måte.

De siste årene har jeg blitt bitt av såpelagerbasillen - 

etter å ha forsøkt, feilet, testet og lært så har jeg kommet dit i lidenskapen min for naturlig såpeproduksjon at jeg  har begynt å selge såpene mine.

Håndlagde og personlige kort på bestilling har jeg drevet med i mange år. De er å regne mer som små kunstverk, og ingen er like. Så jeg bruker alltid alt for lang tid på hvert kort. Men det gir glede - i hvert fall for meg, og forhåpenligvis også de som mottar dem."

bottom of page