top of page

Ricinusolje.....?

Oppdatert: 21. feb. 2021

Har du sett shamporeklamen som skryter av at de har shampoo med ricinusolje? Kjært barn har mange navn - ricinusolje kalles også for castorolje. Fra gammelt av i Norge er den kanskje enda bedre kjent som lakserolje. Det bringer kanskje ikke frem assosiasjoner til deilig duftende shampoo og såpe😅? Ikke desto mindre - ricinus/castorolje brukes flittig innen kosmetikken, på grunn av sine fuktighetsgivende egenskaper. Oljen utvinnes fra Ricinus communis - oljeplante eller kristpalme. En tropisk plante som kan bli opp til 12 meter høy. Her i Norge dyrkes den stort sett som ettårig solitær. Og hvis du får assosiasjoner til giften ricin - så stemmer det. Den utvinnes også fra denne planten. Men jeg nøyer meg med å putte en nøye tilmålt dæsj olje i såpene mine😁. Dagens folkeopplysning det altså😉. #pipingrock #coldprocesssoap #urterogplanter


77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page